2064306_SBE Buluitreiking MSc  Streem

De master Spatial, Transport, and Environmental Economics (afgekort als STREEM) heeft de bronzen medaille in de EW Beste studies 2022 behaald. Daarmee is het één van de beste Economics Masters en in feite de beste Applied Economics Master.

EW Beste studies 2022 analyseerde 2.273 bachelor- en masteropleidingen. Aan 340 afzonderlijke opleidingen aan hogescholen en universiteiten zijn bronzen, zilveren en gouden medailles toegekend. De medailles worden toegekend als studenten zeer tevreden zijn over verschillende aspecten van hun studie, zoals bijvoorbeeld inhoud, sfeer en voorbereiding op de arbeidsmarkt. Om in aanmerking te komen voor een medaille moet de opleiding op ten minste 4 van 11 onderzochte onderdelen aanzienlijk beter scoren dan andere opleidingen binnen de betreffende sector.

De ranglijst EW Beste studies 2022 is gebaseerd op een analyse van oordelen van 286.000 studenten, afkomstig uit de Nationale Studenten Enquête 2022. Overigens scoorden de Vrije Universiteit Amsterdam samen met de Universiteit Utrecht het beste van de brede universiteiten: maar liefst vijf keer goud.