amsterdam-metro

Over de afdeling

De afdeling Ruimtelijke Economie houdt zich bezig met economische problemen waarin ruimte een prominente rol speelt. De afdeling Ruimtelijke Economie biedt inzichten en toepassingen vanuit een multidisciplinair perspectief.

De 60 medewerkers zijn zowel betrokken bij fundamenteel onderzoek, als bij nationaal en internationaal onderzoek in opdracht van derden. Met dit onderzoek heeft de afdeling nationale en internationale erkenning gekregen. Dit blijkt onder meer uit het grote aantal onderscheidingen en publicaties, uit het feit dat verschillende medewerkers als deskundigen in de media optreden, en uit het aantal onderzoekers van de afdeling die in de Nederlandse ESB-Economen Top staan.

De afdeling Ruimtelijke Economie speelt internationaal gezien een belangrijke rol op gebied van zowel ruimtelijke-, transport-, als milieu-economie. Volgens de RePEc ranglijsten behoort de afdeling wereldwijd tot de top 5% op het gebied van de volgende domeinen: Transport Economics, Tourism EconomicsEconomic Geography, Environmental Economics,  Energy Economics en Urban and Real Estate Economics.

Een greep uit onze publicaties:
Gerefereerde onderzoeksartikelen >>>
Working papers >>>
Boekhoofdstukken >>>

Of kijk eens naar de media-aandacht die er wordt besteed aan onderzoek binnen onze afdeling.

Nieuwsbrief