woningbouw

‘Urban Dynamics – Analysing urban development dynamics and impacts’ was de titel van de gezamenlijke workshop georganiseerd door de afdeling Ruimtelijke Economie en Universitas Indonesia. De workshop was onderdeel van het WINNER Event (Week of Indonesia-Netherlands Education and Research)* en vond plaats op 27 oktober.

De snelle verstedelijking in Indonesië heeft geresulteerd in tal van duurzaamheidskwesties, waaronder filevorming, verslechterende luchtkwaliteit en een grotere risico op natuurlijke rampen. Vooral dit laatste is een urgente kwestie met het oog op klimaatveranderingen, die de gevolgen van verstedelijking nog meer kunnen verergeren. De workshop kan hier worden bekeken (Engelstalig).

Langdurige samenwerking Ruimtelijke Economie VU – Indonesië

De afdeling Ruimtelijke Economie werkt al jaren samen met verschillende Indonesische universiteiten: Universitas Indonesia, Atma Jaya Yogyakarta University, Institut Teknologi Sepuluh Nopember, en Universitas Kristen Satya Wacana. Sinds 2018 organiseert de afdeling Ruimtelijke Economie samen met Universitas Indonesia een intensieve cursus ruimtelijke- en vervoerseconomie van twee weken op Kampus Universitas Indonesia Depok. De cursus heeft veel Indonesische studenten doen besluiten om de Master Spatial, Transport, and Environmental Economics te volgen aan de Vrije Universiteit. Daarnaast werken Ruimtelijke Economie en Universitas Indonesia nauw samen aan verschillende onderzoeksvoorstellen.


* WINNER is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in Jakarta, Nuffic Neso Indonesia, de Indonesische Academie van Jonge Wetenschappers (ALMI), the National Research and Innovation Agency (BRIN), de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). 

 

november 2021