DEARE

Op vrijdag 10 februari 2023 vond de eerste editie van de Dutch Environmental And Resource Economist Day (DEARE) plaats. Naar aanleiding van een succesvolle, kleinschalige workshop in Tilburg in maart 2022 werd deze bijeenkomst dit jaar op grotere schaal georganiseerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam door Sacha den Nijs, Gerard van der Meijden en Henri de Groot.

Bijzonder geslaagde bijeenkomst

Met rond de 50 deelnemers en 14 presentaties was de zaal afgeladen en het programma vol. Jonge onderzoekers kregen de gelegenheid hun werk op het gebied van milieueconomie te presenteren. Een verscheidenheid aan onderwerpen kwam aan bod: risicoanalyses en economische kosten van overstromingen in Nederland, maar ook de transitie naar elektrisch rijden en op macro-economisch vlak de veranderingen in handelsstromen door klimaatbeleid en berekeningen van de maatschappelijke kosten van klimaatschade en het hierin meenemen van onzekerheid. Deelnemers kwamen van maar liefst 9 verschillende universiteiten of onderzoeksinstituten in Nederland. Een geslaagde en interessante dag waarin het milieu-economisch onderzoeksgebied in Nederland dichter tot elkaar is gekomen.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door het Tinbergen Instituut. Op de hoogte blijven over de DEARE Day volgend jaar? Stuur een email naar s.den.nijs@vu.nl.