febui

Op 14 november 2023 bezocht een delegatie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Indonesië (FEBUI) de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam (SBE-VU). FEBUI werd vertegenwoordigd door Teguh Dartanto (decaan), Isfandiarni Rosidin (directeur International Undergraduate Programme) en Putu Geniki Natih (hoofd International Office). SBE-VU werd vertegenwoordigd door Arjen van Witteloostuijn (decaan), Elco van Burg (vicedecaan) en Henri de Groot (hoofd van de afdeling Ruimtelijke Economie). Het hoofddoel van het bezoek was het versterken van de al bestaande samenwerking en het verkennen van nieuwe manieren van samenwerking.

Samenwerkingsprogramma’s

Er bestaan meerdere double degree masterprogramma’s tussen STREEM (Spatial, Transport, and Environmental Economics), Development Economics en Accounting aan SBE-VU, en masterprogramma’s aan FEBUI. Deze samenwerking weerspiegelt ons gezamenlijke streven om internationale academische excellentie te bevorderen. Door studenten diverse, hoogwaardige onderwijsmogelijkheden te bieden, blijven we het mondiale academische landschap verbeteren.

Hoogtepunt van het bezoek was het gesprek met de afdeling Ruimtelijke Economie onder leiding van afdelingshoofd Ruimtelijke Economie Henri de Groot. Met name de jaarlijkse intensieve cursus Stedelijke, Transport- en Milieueconomie aan FEBUI was onderwerp van gesprek. Deze cursus is opgestart in 2018, en hoeksteen van de samenwerking met de afdeling. Als gevolg van de coronapandemie is de cursus tijdelijk onderbroken, maar komend jaar wordt het programma weer opgestart. Veel FEBUI studenten kiezen na afloop voor deelname aan de master STREEM (Spatial, Transport, and Environmental Economics) aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Deze blog is een bewerkte vertaling van een bericht geschreven door Hengky Kurniawan.
December 2023